Λ. Αυγενάκης: Χρόνια ψαράς στα θολά νερά της ακροδεξιάς…- Η εκστρατεία του κατά των προσφύγων, οι απειλές, το μίσος και τα “λαθροπιθήκια”… (εικόνες)

Εξεπλάγησαν πολλοί επειδή ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, γραμματέας της ΝΔ του Κυριάκου, Λευτέρης Αυγενάκης, ουσιαστικά έδωσε άλλοθι στον χρυσαυγίτη βουλευτή για τις άθλιες επιθέσεις του μέσα στην ίδια τη βουλή.

Δείτε: Η απενοχοποίηση της Χρυσής Αυγής από τον Λ. Αυγενάκη – Δικαιολόγησε τους τραμπουκισμούς του χρυσαυγίτη Λαγού! (Βίντεο)

Κι όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο γαλάζιος παράγοντας ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς…

Το είχε κάνει και το καλοκαίρι του 2016, όταν άνοιξε η συζήτηση για τη φιλοξενία οικογενειών προσφύγων στην Κρήτη. Τότε τέθηκε επικεφαλής ενός “κινήματος” ξενοφοβίας που έγινε κύμα μίσους και ρατσισμού ειδικά στα social media.

Είχε προηγηθεί, τον Μάιο του 2016, μια παρέμβαση του ίδιου (την οποία υπέγραφαν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ), με την οποία έθετε θέματα “υγιεινής” για τους πρόσφυγες που έρχονταν στην Ελλάδα, ενώ ζητούσε και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για να μην κινδυνεύουν οι κάτοικοι και οι πρόσφυγες – μετανάστες…

Και στην Κρήτη πλέον πήρε τη “σημαία”, με ξενοφοβικές δηλώσεις και παρεμβάσεις, αναγκάζοντας, μεταξύ άλλων, ακόμα και των ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, να διαχωρίσει τη θέση του από τον συντοπίτη του γραμματέα! Ενώ η ΝΕ Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει τον κ. Αυγενάκη ότι “παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια ρίχνει νερό στον μύλο της λαϊκίστικης ακροδεξιάς”.

Α, τότε απείλησε να… “τελειώσει” και τον εκλεγμένο δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, επειδή είχε συμφωνήσει στη φιλοξενία των προσφύγων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από πολλά άλλα στελέχη της ΝΔ, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου και πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ, Γρηγόρης Πασπάτης.

Τί είχε συμβεί, να θυμίσουμε: όταν ήλθε στην Κρήτη ο τότε υπουργός Γ. Μουζάλας και συζήτησε με τους δημάρχους του νησιού το ενδεχόμενο εγκατάστασης 2.000 προσφύγων στο νησί, ο κ. Αυγενάκης άρχισε τις ξενοφοβικές παρεμβάσεις. Και, μεταξύ άλλων, “αποκάλυψε” ότι δεν θα μεταφέρονταν 2.000 πρόσφυγες, ούτε θα ήταν οικογένειες προσφύγων, αλλά 5.000 τους οποίους θα έδιωχνε η Μέρκελ από τη Γερμανία! Άρα, για να τους διώξει, δεν ήταν και τίποτα αθώοι (γινόταν ο συνειρμός…)

Φυσικά, την “πληροφορία” που είχε από τη… Μέρκελ (η οποία φυσικά διαψεύστηκε και επισήμως από τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά και την πορεία της ζωής) ο κ. Αυγενάκης τη διοχέτευσε στο Πρώτο Θέμα και σε άλλα φίλια μέσα. Και έγινε τεράστιο “θέμα”.

Μετά από όλα αυτά, τις δηλώσεις, τις παρεμβάσεις, το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που διαμορφώθηκε με κεντρικό πρωταγωνιστή τον κ. Αυγενάκη, ακολούθησε ένα κύμα απίστευτου μίσους στα social media, για το οποίο ήταν φανερό ότι η ευθύνη ήταν στον γραμματέα της ΝΔ και στα “φίλια” μέσα. Πολλοί “Κρητίκαροι” καλούσαν σε ξεσηκωμό τους κατοίκους του νησιού, ώστε να μην έλθουν τα “λαθροπιθήκια”!

Δείτε μερικούς από τους τίτλους των μέσων εκείνων των ημερών με τις “πρωτοβουλίες” Αυγενάκη και το κύμα ξενοφοβίας και μίσους που προκάλεσε

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί